Lauritsalan päiväkodinStar Wars-elokuva

Lauritsalan päiväkodilla kokoontui keväällä perjantaisin iPad-kerho Aivot. Ensimmäisen lapsiryhmän kokoontumisissa tehtiin muun muassa elokuva iMoviella. Keskustelua käytiin elokuvan aiheesta ja äänestyksen voitti Star Wars, mutta jotta erottuisimme George Lucaksen ohjauksesta laitoimme selvennykseksi lisänimen, Lauritsalan päiväkodin Star Wars... Myöskin ikäsuosituksista keskusteltiin kovasti. Elokuva haluttiin kuitenkin esittää kaikille päiväkodin ryhmille ja joillain oli pienten ryhmissä sisaruksiakin. Hurjasta aiheesta huolimatta, oli elokuvasta siis tehtävä sallittu lapsille. Animaatiota yhdistettiin elokuvassa, jotta sotakohtaukset eivät olisi liian pelottavia pienemmille katsojille. Elokuvasta tehtiin myös traileri ja ensiaamun jälkeen Aivo-kerholaiset saivat todistukset tuotokseen osallistumisesta. Katso sallittu Star Wars-elokuva!

Frozen-elokuva Uuslavolan malliin!

Frozen-kerho eli Uus-Lavolan Huvikummun viskarit tekivät elokuvan marras-joulukuussa 2015. Hahmot ovat Anna ja Elsa, lentoponit, paha Pepperonisaurus ja hyvä Siilihämähäkki. Roska-autoon katsottiin vähän mallia. Kuvauksessa käytettiin iPad miniä, Teron keittiöjakkaraa ja laudan pätkää sekä maalarinteippiä padin tukemiseen. iMotion-ohjelmalla otettiin kuvat, iMoviella koottiin pätkät yhteen ja tehtiin äänet. Keynotella tehtiin alku- ja lopputekstit!

Uusia animaatiota Saimaanharjulta!

Saimaanharjulla oli taas animaatioprojekteja! Aloitimme kuvaamalla elokuvat Iidan koodauselokuva ja Aarteenetsijät. Teimme animaatioita keskellä muuttopuuhia, mutta kaikki materiaalit löytyivät ja saimme kolmesta elokuvasta kaksi valmiiksi. Tässä koodauselokuvassa etsitään pimeillä kaduilla koodia ja lennetään jopa avaruuteenkin.