Käyttäjän molla kuva
Julkaistu , molla

Nopolan sisarusten kirja kertoo tietokoneen liikakäytöstä: Liika on aina liikaa! Kirja sopii varsinkin eskarilaisille luettavaksi ja yhdessä voi myös pohtia mitä hyötyjä ja haittoja tietokoneen käytöstä löytyy.

 

Nopola Sinikka – Nopola Tiina: Risto Räppääjä ja villi kone
Rauha Räppääjä uumoilee, että kesästä tulee rauhallinen, sillä Risto istuu päivät pitkät omassa huoneessaan. Hän ei vaadi ruokaa eikä seuraa. Rauha tilaa valmispizzoja ja sujauttaa niitä ovenraosta Ristolle. Silloin tällöin huoneesta kuuluu "oijoijoi". Rauha uskoo Riston runoilevan, mutta naapurin Nelli Nuudelipää on toista mieltä. Hän suuttuu Ristolle, kun tämä ei huomaa häntä. Nelli odottaa vain pääsevänsä söpön Ville Pyryn konserttiin.
Herra Lindbergin mielestä Risto on muuttunut erakoksi. Syynä ei ole runoilu vaan pelikone, jonka ruudulla ukkelit mäiskivät toisiaan. Kone päätyy herra Lindbergin huostaan, mutta pian hänenkin asunnostaan kuuluu "oijoijoi".
Rauha saa Riston ja herra Lindbergin lopulta irti koneen imusta. Risto tekee yllättäen sankariteon, jonka seurauksena hän päätyy räppäämään Ville Pyryn viereen konserttilavalle. Nelli ei usko silmiään, kun Risto räppää: "He, Nuudeli, hei, Nuudeli, mä olen sun puudeli".
Nelli tunnustaa Ristolle: Sinä olet yhtä hyvä laulamaan kuin Ville Pyry.- Mutta miksi sinä muutuit niin omituiseksi, kun pelasit sillä koneella? Nelli kysyy.- Se johtui siitäkoneesta,vastaa Risto. - Se oli ihan villi.
 
ylös
301 peukutusta.

Lisää uusi kommentti