Pehmojen päiväkotiseikkailu

Käyttäjän Molla3set kuva
Julkaistu , Molla3set

Tähtitornin lapset toivat nallepäivän kunniaksi oman pehmoeläimensä päiväkotiin ja pehmot pääsivät lasten kanssa mm. jumpalle ja leikkeihin. Jokainen sai myös miettiä, mikä on omasta mielestä mieluisinta puuhaa päiväkodissa ja sitten kuvata pehmokaverinsa siinä puuhassa. Nallet, puput ja muut pehmot kiersivätkin joka puolella päiväkotia ja pihalla erilaisissa seikkailuissa. Lopulta jokainen lapsi sai koostaa ottamistaan kuvista Strip design -ohjelmalla oman sarjakuvansa. :)

Taikamaa

Käyttäjän Molla3set kuva
Julkaistu , Molla3set

 

Taikalammen ryhmässä on koko alkusyksyn rakennettu omaa leikkialustaa. Nyt se on valmis. Lapset kertoivat, mitä he tekivät ja minkä nimen he leikkialustalle antoivat.

iPad - kevät

Käyttäjän Molla3set kuva
Julkaistu , Molla3set

Viisi kuukautta on kulunut siitä, kun Simolan eskarissa aloimme käyttää ipadiä. Lyhyesti sanottuna olen kokenut ipadin hyväksi ja helppokäyttöiseksi työvälineeksi. Sitä on hyvä pitää kädessä suojakuorien ja keveyden ansiosta. Se on sopivan kokoinen otettavaksi retkille mukaan. Pakkasesta se ei tykkää ja aurinkoisella säällä kuvaaminen / pelaaminen ulkona voi olla haasteellista. Lasten ottamista kuvista ja videoista saa tehtyä yksilöllisiä tarinoita lapsista ja koosteita koko ryhmän toiminnasta. iMove ohjelma on em. asioiden tekemisessä tällä hetkellä mielestäni ykkönen.

Tauko ipadin käytössä?

Käyttäjän Molla3set kuva
Julkaistu , Molla3set

Huokaus ja helpotus kun Duken seikkailu saatiin valmiiksi. Olemme huomanneet, että lasten ipadin käyttö keväällä on vähentynyt. Syynä lienee se, että me aikuiset emme ole tarjonneet sitä lasten käyttöön niin aktiivisesti kuin alkutalvesta. Ipad on ollut kuitenkin lasten saatavilla koko ajan. Ohjatusti lapset ovat sitä käyttäneet ja kuvanneet mm. omasta mielestään eskarin parhaan paikan. Lisäksi lapset ovat saaneet pelata kunkin oppimista tukevia pelejä. Hyviä harjoitushetkiä on vietetty Mollan abc:n sekä Lolan tehtävien parissa.

Vihdoinkin valmista!

Käyttäjän Molla3set kuva
Julkaistu , Molla3set

Kevättalven avaruusaiheeseemme liittyi mm. tutkimista, suunnittelua, rakentelua, tarinan tuottamista, kuvien ottamista ja iMoven käyttämistä. Kun videojuttumme oli valmis, yritimme sitä ensin itse laittaa mollan sivuille. Se ei onnistunut, joten turvauduimme Tidenbergin Riikan apuun. Hän sai videojuttumme muistitikulle ja sitä kautta mollan sivuille. Tekstin kanssa kävi lähes samoin, mutta eiköhän se sinne ajan kanssa ilmesty. Nyt voit katsoa kuitenkin videojuttumme mollasta, vaikka siitä oheisteksit puuttuukin.

Askel askelelta eteenpäin

Käyttäjän Molla3set kuva
Julkaistu , Molla3set

Lasten keksimä robottitarina eteni viime viikolla iMove vaiheeseen. Kolmen lapsen pienryhmissä jokainen lapsi sai vuorollaan valita itse ottamistaan kuvistas sopivimmat. Kuvien siirtämisen ja poistamisen elokuvaan kukin oppi helposti. Äänien kuunteleminen ja niiden valitseminen sai lasten ilmeet iloisen ihmetteleväksi. Kun yhdessä kuunneltiin eri ääniä, löytyi myös yhteismmärrys siihen, mikä ääni valitaan mihinkin kohtaan. Eräs lapsi osasi myös neuvoa, miten lyhyt ääni sadaan toistumaan yhden kuvan alle niin, että se kuuluu kaksi kertaa.

Tähtitornin tonttutarinat

Käyttäjän Molla3set kuva
Julkaistu , Molla3set

Tähtitornin lapset kertoivat tonttutarinoita joulun alla. Päiväkotimme alakertaan oli rakennettu tonttupaja, jonne jokainen lapsi omalla "tähtitonttu" -vuorollaan pääsi. Tonttupajassa lapset kertoivat tonttutarinan, jonka aikuinen nauhotti ipadille. Jännittävä ympäristö innosti monia tarinan kerrontaan. Lopuksi lapset saivat piirtää ipadilla kuvituksen tarinaan. Piirtäminen ipadilla sujui lapsilta hyvin.

 

Sivut