Kokemuksia päättyneestä Etusormet-hankkeesta

Julkaistu , Etusormet

Etusormet-hanke mahdollisti osalle Lappeenrannan erityislastentarhanopettajista iPadin kokeilun erityiskasvatuksen alueella. Tässä käyttäjien kommentteja loppuraportoinnin kyselyyn. Hankkeeseen osallistuttiin vuosina 2012-2014 ja se oli OPH:n rahoittamaa.

 

Vastaaja 1:

Miten käytettävä laite (iPad) taipui kiertävän erityislastentarhanopettajan työvälineeksi ja mitä hyviä asioita siitä löysin?

ITK -kuulumisia 2014

Julkaistu , Etusormet

Terveisiä ITK -messuilta Hämeenlinnasta 10.-11.4.2014. Edustimme Etusormet -hanketta ja Lappeenrantaa. Esittelimme iPadia lapsen kehityksen ja oppimisen tukena diasarjan, videoiden ja käytännön vinkkien avulla. Hauskaa oli myös kertoa Mollan uudesta muistipelistä, joka on nyt ladattavissa Apple Storesta.

Olimme lähes ainoat varhaiskasvatuksen edustajat. Osastolla kävijät olivat kiinnostuneita Molla -hankkeesta ja erityisen ilahtuneita he olivat apps -vinkeistä. Huomiota saivat myös Molla -mekkomme.

Terveisin Riitta ja Marjo 

viime viikon kokemukset

Julkaistu , Etusormet

I-padin avulla harjoittelimme haastavia asioita: lukujonoa, lukumäärää, kirjaimia, äänteitä. Tuntui, että keskittyminen herpaantui ja palkintona häämöttävä jäätelöannoksen teko oli mielessä heti alusta alkaen. Toki saimme harjoiteltua asioita, joiden harjoittaminen olisi vielä haasteellisempaa ilman padia. Ennen kaikkea käytimme konetta oppimisen välineenä, emme viihdyttäjänä tai pelikaverina. Nyt pidämme pari viikkoa taukoa ja harjoittelemme viime viikon asioita perinteisemmin keinoin. emme toki unohda padiakaan kokonaan, vaan uusi oppimisjakso häämöttää tulevaisuudessa.

I-pad lapsen päivittäisessä käytössä

Julkaistu , Etusormet

Tänään i-pad laskeutui ainakin viikoksi erityisen tuen lapsen arkeen. Aamulla opettelimme lapsen ja hänen avustajan kanssa i-padin käyttöä ja seurasimme lapsen toimintaa ja työskentelyä i-padilla, samalla kartoittaen sopivan tasoisia appseja lapselle. Tällä viikolla lapsi harjoittelee avustajan tuella eri asioita eri viikonpäivinä i-padin kanssa. Esim. ma numeroiden piirtämistä, ti lukujonoa 1-10, keskiviikkona hamottamista (värit ja koot), to oman nimen kirjoittamista ja pe asioiden ja esineiden luokittelua.

Etusormet esittäytyvät

Julkaistu , Etusormet

Mollan Etusormet esittäytyvät itäisen Suomen keltoille 5.11. Lappeenrannassa. Ovathan Etusormet oleellinen hanke, joka Lappeenrannan keltoilla
pyörii...ilolla odotamme kommentteja ja kysymyksiä...

etusormien nimissä, Mari

Erityinen tuki ja I-pad

Julkaistu , Etusormet

Kuinka toimin. Hojks-palaverissa keskustellaan yhdessä perheen kanssa I-padin mahdollisuudesta lapsen kuntoutuksessa ja opetuksessa. Usein puheterapeutit ovatkin jo käyttäneet I-padia lapsen puheterapiakäynneillä, jos lapsi on ko. Palveluiden piirissä. Kuulostellaan perheen mielipidettä padin ja appsien hyödyntämiseen oppimisessa. Padi otetaan avuksi ja tueksi silloin, kun keskittyminen ja tarkkaavuus muunlaiseen oppimiseen hiipuu. Padin avulla mielenkiinto oppimiseen säilyy ja oppimista saadaan jatkettua, toiminnasta tulee pitkäkestoisempaa.

Pienryhmätoimintaa

Julkaistu , Etusormet

Tällä viikolla 3-4- vuotiaiden pienryhmässä pyörivät värit ja muodot. Hyppien, loikkien, pomppien ja ryömien sekä I-padin appseja hyödyntäen.Ilmaisapseja löytää mm. Hakusanoilla BUILD IT UP, SHAPES, COLORS...

Mari

Sivut