Miettikää kierrätysaiheisia mainoksia tai tehkää uutisia eri kierrätystavoista! Miettikää myös eri käyttötapoja vanhoille tavaroille tai mitä kaikkea luonnonmateriaalista voi tehdä. Sanomalehtiliitto vinkkaa esi-ja alkuopetuksen lapsia.
 

Esiopetus

Miettikää yhdessä, mikä on kirpputori. Kirjoittakaa taululle ylös kaikki paikkakuntanne kirpputorit. Käy siellä jonkun aikuisen seurassa ja kerro ryhmäläisillesi, mitä kaikkea siellä oli myytävänä. Ostitko jotain? Olisitko halunnut ostaa jotain? Keskustelkaa lyhyesti, olisiko teillä jotain tavaraa, jonka voisitte itse lahjoittaa pois tai laittaa myyntiin.

   

Alakoulu

Lue Laitilan Sanomista juttu lasin kierrätyksestä. Etsi uutisesta erilaisia ohjeita materiaalien kierrätyksestä ja mieti, mitä kotonasi kierrätetään. Valitse jokin tuote, jolle laadit kierrätysohjeen. Esittele kierrätysohjeesi muulle luokalle. Valitse jokin luokkakaverin esittelemä tuote ja kierrätä sitä ohjeen mukaan parin viikon ajan – millaista sen kierrätys on? Tuliko kierrättämisestä rutiinia? Voitte julkaista kierrätysohjeenne sekä raportoida kierrätyskokemuksistanne koulunne verkkosivuilla. 

 

 

 

ylös
47 peukutusta.